top of page
FASKIA = KOKO KEHON
SIDEKUDOSVERKOSTO

Faskiassa on tiheää hermoverkkoa. Faskia vie viestejä keskushermostolle kivun ja kireyden suhteen. Kehon tuntema kipu ja kireys johtuu usein faskian kuivuudesta (käyttämättömyys / arpikudos). 2/3 ihmisen nesteistä on fasciassa. Kun faskiaa venytytetään tai kompressoidaan puristetaan neste liikkeelle. Kun venytys / kompressio päättyy, nesteytyy kyseinen alue uudelleen. Jos faskiakerrosten välissä ei ole riittävästi nestettä ne liimautuvat toisiinsa ja aiheuttavat keholle ongelmia. Nesteytyminen faskiakäsittelyssä tehdään laajasti koko myofasciaalisen jatkumon alueella.Faskiakäsittelyn tavoitteet: Leposäryn poistaminen, kivuton llikelaajuus (venytys), kuormituskivun poistaminen, lihastasapainon ja liikemallien normaalistaminen, painearkuuden poistaminen, sidekudosten paraneminen, kiinnikkeiden poistaminen.

ANATOMY TRAINS

Anatomy trains käsite toimii hyödyllisenä karttana tuki-ja liikuntaelimistön myofascian pitkittäisiin yhteyksiin. Malli ajattelee eristetyn lihakset ”laatikon ulkopuolelle”, anatomy trains ei ole vakiintunutta tiedettä, mutta linjat ja ajatusmallit ihmiskehosta kokonaisuudessaan toimivat erinomaisesti kliinisessä työssä. (Anatomy Trains, Thomas W.Myers 2013)


Sidekudos, faskia, on elävä, reagoiva, kiteinen väliaine joka varastoi ja levittää mekaanista tietoa. Faskia on yksi kolmesta anatomisesta verkostosta joka säätää ja koordinoi koko kehoamme. Faskia ympäröi ja verhoaa kaikkia solujamme, kudoksiamme, elimiämme ja meitä. (Anatomy Trains, Thomas W.Myers 2013)


bottom of page